FATAL ERROR: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/meindertvanbuuren.com/httpdocs/classes/mysql.php on line 102
Meindert van Buuren maakt debuut in 125cc schakelkart op Kerpen - Nieuws - Meindert van Buuren Racing
 

Meindert van Buuren

Next:


  • 0 dagen
  • 0 uren
  • 0 min
  • 0 sec

Meindert van Buuren maakt debuut in 125cc schakelkart op Kerpen

Als voorbereiding op het nieuwe autoraceseizoen houdt Meindert van Buuren zich fit met het rijden in de kart. Karting is nog steeds de kraamkamer van de autosport, en veel Formule 1- en autocoureurs houden zich in de winter fit in de kart. De kleine maar o zo snelle karts zijn een optimale voorbereiding voor de reflexen, conditie en raceritme. Van Buuren reed afgelopen weekend de Chrono Wintercup in Kerpen en debuteerde in wedstrijdverband in een 125cc schakelkart.

Meindert van Buuren Top Kart KZ Kerpen


“Als training en voor de fun nam ik deel aan deze kartwedstrijd. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar dat is niet realistisch. In Nederland zijn er erg veel goede coureurs in de 125cc schakelkarts”, aldus Van Buuren tegenover RaceXpress.nl. “Het was leuk om terug te zijn op de kart. Mijn laatste keer was exact een jaar geleden, in Campillos, Spanje. Dit is een goede voorbereiding op het raceseizoen.”

Meindert van Buuren; karting als voorbereiding op autoraceseizoen


De talentvolle rijder debuteerde in de KZ: “Het was even wennen maar het ging best aardig. Het was in elk geval superleuk! Het schakelen is een goede training voor mij. Na enkele testdagen heb ik samen met Francois Slangen, de importeur van TopKart, besloten om ook direct maar de Wintercup te rijden. Ik pakte het vrij snel op en heb lekker getraind. Er stonden veel Nederlandse toppers aan de start, en ook Beitske Visser nam deel. In de races finishte ik als zevende en achtste. In de finale had ik nog iets verder naar voren kunnen eindigen maar mijn voorrem werd minder. Dat maakt niet uit, het was leuk en ik heb genoten!”

Meindert van Buuren


“Graag wil ik Francois Slangen bedanken voor zijn inzet en support, evenals mijn sponsors die dit mede mogelijk hebben gemaakt.”

Terug naar overzicht