FATAL ERROR: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/meindertvanbuuren.com/httpdocs/classes/mysql.php on line 102
Meindert van Buuren toont potentie in World Series by Renault: "Veel geleerd" - Nieuws - Meindert van Buuren Racing
 

Meindert van Buuren

Next:


  • 0 dagen
  • 0 uren
  • 0 min
  • 0 sec

Meindert van Buuren toont potentie in World Series by Renault: "Veel geleerd"

ARAGON – Meindert van Buuren heeft een prima driedaagse test in de World Series by Renault achter de rug. De snelle Nederlander kwam in actie met het Spaanse Pons Racing en maakte waardevolle kilometers, zowel op een droge als op een natte baan. Het draaide tijdens de collectieve test vooral om het opdoen van ervaring. Dat is ruimschoots gelukt, aangezien Van Buuren regelmatig een van de meest productieve rijders van het veld was. 


Tegenover RaceXpress.nl blikte Van Buuren terug op zijn testweek: “Op de eerste dag boekten we veel vooruitgang. De tweede dag stond voornamelijk in het teken van afstellingen uitproberen. We hebben veel veranderd aan de auto om veel data te vergaren. In de ochtendsessie van de derde dag begonnen we op heel oude banden. Daarmee zaten we er goed bij. Toen gingen we even data kijken maar toen begon het te regenen.”

In de natte omstandigheden voelde Van Buuren zich prima thuis: “Het ging heel erg goed, ik zat continu net achter mijn teamgenoot Tom Dillmann, een heel ervaren rijder. Ik stond steeds in de top-10 dus dat was super. Naarmate de sessie vorderde werd de baan droger. We kozen voor slicks en zetten de droogweerafstelling weer op de auto. Het zag er goed uit en de tijden waren prima. In de laatste fase ging ik op nieuw om een snelle tijd neer te zetten, maar in mijn eerste ronde ging de rode vlag uit. Daardoor was de piek uit mijn banden, dat was zonde. Dillmann had er echter drie setjes nieuw doorheen gejaagd en ik stond daar maar een halve seconde achter, dus dat was prima.”


Al met al een goede test voor de jongeling: “Pons en ik zijn beiden tevreden. We kunnen nog tijd winnen als ik meer kilometers maak maar ik heb hier veel geleerd. Deze test stond voornamelijk in het teken van ervaring opdoen en veel veranderingen uitproberen. Ik heb me maar een paar keer op een goede tijd gefocust, dat was niet het belangrijkste. We hebben echter nog geen deal voor 2014. We gaan de komende weken bekijken welke opties we hebben en wat er mogelijk is. Ik heb in elk geval mijn potentie laten zien en het team was tevreden, dat is het voornaamste.”

Terug naar overzicht