FATAL ERROR: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/meindertvanbuuren.com/httpdocs/classes/mysql.php on line 102
SUCCESVOLLE TEST VOOR MEINDERT VAN BUUREN JR BIJ FORMULE RENAULT 3.5-TEAM VAN LOTUS - Nieuws - Meindert van Buuren Racing
 

Meindert van Buuren

Next:


  • 0 dagen
  • 0 uren
  • 0 min
  • 0 sec

SUCCESVOLLE TEST VOOR MEINDERT VAN BUUREN JR BIJ FORMULE RENAULT 3.5-TEAM VAN LOTUS

Rockanje, 7 december 2014 – Meindert van Buuren Jr (19) heeft twee succesvolle testdagen voor het Formule Renault 3.5-team van Lotus achter de rug. Op Barcelona zette de Nederlander zowel in de regen als op droog asfalt tijden neer in de topvijf van het veld. Van Buuren kijkt tevreden terug op de samenwerking met een van de topteams uit de klasse en denkt daarmee een goede basis voor het seizoen 2015 te hebben gelegd.

Van Buuren reed voor Lotus tijdens een tweedaagse ECU-test op het circuit van Barcelona. Tien van de twaalf teams uit de Formule Renault 3.5 waren daar donderdag en vrijdag aanwezig, zodat de test goed vergelijkingsmateriaal bood ten opzichte van de concurrentie.

Op de natte eerste dag reed Van Buuren in de ochtendsessie de tweede tijd. ’s Middags regende het zo hard dat het team besloot om binnen te blijven. De volgende dag – inmiddels op droog asfalt – eindigde de Rockanjenaar de ochtend in de topdrie. ’s Middags moest hij in de loop van de sessie door een probleem met de brandstofpomp overstappen naar de tweede auto van Lotus. Deze stond nog afgesteld op de voorkeuren van Andréa Pizzitola, de andere coureur die met het team aan het testen was. Desondanks wist Van Buuren zich in de topvijf te handhaven. In de tussentijd werkte hij met het team een heel programma af, waarin hij het team de kwaliteit van zijn feedback kon laten zien.

Van Buuren was zeer te spreken over de samenwerking met het Lotus-team. “Het was zeer goed uitgebalanceerde auto”, vertelt Meindert, terugkijkend op de twee testdagen. “Aan alles merk je bovendien dat dit een topteam is: ze laten niets aan het toeval over, alles wordt van tevoren berekend. Daarnaast was het erg prettig dat de engineers van beide auto’s een Nederlander en een Belg zijn. Dat communiceert toch net iets makkelijker.”

Na deze positieve ervaring denkt Van Buuren klaar te zijn voor de volgende stap in 2015. “In een auto die niet altijd even goed was, heb ik in 2014 genoeg laten zien om de belangstelling van Lotus te wekken. Maar je moet ’t dan wel bewijzen. Ik denk dat deze test wat dat betreft overtuigend was. Het team en ik zien in deze testdagen een goede basis voor samenwerking, maar ook de sponsors en het Formule 1-team van Lotus hebben er iets over te zeggen. Hopelijk heb ik snel goed nieuws te melden.”

Afgelopen jaar debuteerde Van Buuren in de Formule Renault 3.5. Deze opstapklasse naar de Formule 1 bracht namen voort als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen. Ook de kampioen van 2014, Carlos Sainz Jr, promoveert rechtstreeks naar de Formule 1. Van Buuren reed in 2014 voor Pons Racing en behaalde 21 punten, meer dan enig ander coureur van het Spaanse team sinds 2011.

Terug naar overzicht