FATAL ERROR: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/meindertvanbuuren.com/httpdocs/classes/mysql.php on line 102
MEINDERT VAN BUUREN JR METEEN VOORIN IN EERSTE COLLECTIEVE TEST FORMULE RENAULT 3.5 OP JEREZ - Nieuws - Meindert van Buuren Racing
 

Meindert van Buuren

Next:


  • 0 dagen
  • 0 uren
  • 0 min
  • 0 sec

MEINDERT VAN BUUREN JR METEEN VOORIN IN EERSTE COLLECTIEVE TEST FORMULE RENAULT 3.5 OP JEREZ

Rockanje, 7 maart 2015 – Meindert van Buuren Jr (20) heeft zich meteen voorin laten zien tijdens de eerste collectieve test van het seizoen 2015 in de Formule Renault 3.5. Die vond afgelopen donderdag en vrijdag plaats op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje. De Nederlander tekende voor zijn team Lotus Charouz op de eerste dag voor een zesde tijd, op de tweede dag noteerde hij een zevende tijd.

Het begin van de eerste dag van de test stond voor Van Buuren en al zijn concurrenten in het teken van een hernieuwde kennismaking met de auto’s, na drie maanden wachten en trainen. “De auto’s zijn deze winter helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw opgebouwd, dus je moet eerst alles even inrijden”, aldus Meindert. “Daarna zijn we de eerste afstellingsvarianten gaan testen.”

Van Buurens teamgenoot Matthieu Vaxivière begon op Jerez meteen met de low-downforce-setup die komend seizoen in één race van bijna elk raceweekend verplicht is. “Matthieu reed vorig jaar ook voor Lotus en heeft al veel ervaring met de high-downforce-afstelling van het team”, legt Meindert uit. “Maar voor mij is Lotus een nieuw team. Dus ik heb de eerste dag gebruikt om kennis te maken met hun high-downforce-benadering. ’s Ochtends hebben we op gebruikte banden de setup goed uitgezocht, ’s middags zijn we voor een tijd gegaan.”

Van Buuren had de pech dat in zijn snelste ronde een auto vlak voor hem door de grindbak ging. Toch zette hij nog de zesde tijd van de dag. “Ik moest even liften en van mijn lijn af om het grind te ontwijken. Dat heeft me drie tot vier tienden gekost. Anders had ik derde gestaan. Toch was het een goede dag, waar ik tevreden op terugkijk.”

Op de tweede dag was het ook voor Van Buuren de beurt om met low-downforce te testen. “In de langzame bochten ben je daarmee even snel. Maar in de snelle bochten ben je niet alleen langzamer, maar is de auto ook beweeglijker. Het was heel apart om dat in de ochtend te ontdekken. ’s Middags hebben we getraind op racesnelheid, met veel brandstof in de auto. Vandaar dat ik lange tijd 18e of 19e stond.”

Pas aan het eind ging Van Buuren weer voor een tijd. “Het was lastig omdat ik eerst op een bijna nieuw setje begon waar iets mee aan de hand was. Dat voelde ik ’s ochtends ook al. Daarna hebben we er een totaal nieuw setje onder gedaan en toen ging het wél goed. Ik kon nog maar één rondje doen, dus de zevende tijd is dan niet slecht.”

Van Buuren is te spreken over het resultaat van de eerste test. “Als je ziet dat ik nu met twee vingers in de neus in de top-tien sta, gaat het een stuk beter dan vorig jaar. Het kan nog iets scherper, maar Lotus is nog een nieuwe omgeving voor mij. Mijn teamgenoot pakte vrijdagmiddag de snelste tijd met een halve seconde voorsprong; dat moet ik ook kunnen. In de volgende test op Motorland Aragon gaan we ons vooral richten op een simulatie van een raceweekend. De eerste twee races van het seizoen vinden daar ook plaats, dus het is de perfecte locatie om een raceafstand te testen.”

Terug naar overzicht